Contactgegevens

Snelmenu

Volg ons

Email: info@blinqt.nl

Adres: Koolhovenstraat 2, 3772 MT Barneveld

T: 088 -20 35 44 44

  • LinkedIn Social Icon

Copyright Blinqt | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Blinqt detacheert bij de gemeente Zoeterwoude     

Van noodzakelijk kwaad naar groeiende meerwaarde

 

Naast softwareoplossingen kan Blinqt u ook mankracht bieden. Het is mogelijk om administratieve taken van het Sociaal Domein uit te besteden aan deskundige en bevlogen Blinqers. Of het nou gaat om een enkele taak of juist het gehele administratieve proces.

 

Ook Joop Harland, domeinmanager Samenleving gemeente Zoeterwoude, heeft administratieve taken van het Sociaal Domein aan Blinqt uitbesteed. Gedetacheerde medewerkers verzorgen de administratie op het gebied van uitkering, bijzondere bijstand en schuldhulpverlening.

Tussen het Groene Hart, Leiden, omringd tussen de snelwegen en de weilanden ligt Zoeterwoude. Een kleine gemeente met 8500 inwoners. Toen in 2014 de vaste administrateur met pensioen ging, werd eens uitvoerig bekeken hoe zijn taken in de toekomst vervuld moesten worden. Joop vertelt u graag hoe dit vorm heeft gekregen.

 

Door de technische applicatie die reeds draaide bij de gemeente kwamen we uit bij Blinqt. We hebben toen de vraag uitgezet wat het ons zou kosten om de taken van de administrateur uit te besteden. Dat kostenplaatje viel ontzettend mee en was zelfs aanzienlijk lager dan de tweede optie; uitbesteden aan onze buurgemeente Leiden. Sindsdien zit er 2 dagen per week een iemand gedetacheerd vanuit Blinqt bij de gemeente Zoeterwoude.

 

Terwijl deze oplossing is geboren uit budgettaire overweging, maakt het ons ook een stuk minder kwetsbaar. Deze kwetsbaarheid was eerder blootgelegd door ziekte. De expertise lag bij een enkel persoon en toen die wegviel, waren we aardig onthand. Nu kunnen anderen inspringen mocht het nodig zijn. Flexibiliteit is hierin ook een groot goed. Wanneer de werkdruk in Zoeterwoude tijdelijk hoog is, wordt het aantal uren van Blinqt gewoon opgeschroefd. Overwerk is ook een mogelijkheid.

De werkdruk bij WMO is nu sowieso hoger dan voorheen. Daarom zijn de werkzaamheden voor Blinqt uitgebreid. Het begon met Werk & Inkomen, specifiek de uitkeringenadministratie en vervolgens bijzondere bijstand. Langzaamaan volgde de leveranciersbetalingen van WMO en budgetbeheer van schuldhulpverlening. En uiteindelijk behoort nu Terugvordering & Verhaal ook tot de taken van Blinqt om die toenemende werkdruk bij WMO mee op te vangen.

 

De brede kennis en ervaring die Blinqt heeft opgedaan in het gehele werkveld, brengen de mensen weer met zich mee. En dankzij hun proactieve houding profiteert de gemeente Zoeterwoude daar weer van. De mensen van Blinqt worden gezien als collega! Ze horen er echt bij en zijn bij de activiteiten buiten kantoor gewoon aanwezig.

 

Wij zijn dan ook elke keer weer verheugd als het Blinqt weer is gegund om door te gaan met de werkzaamheden. Want met de verplichte aanbestedingen is dat helemaal geen vanzelfsprekendheid.

Overweegt u ook om de documentenstroom, ICT en applicatiebeheer uit te besteden? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.