De Vertaalbox maakt facturatie eenvoudig

“Ik besteed liever tijd aan mijn echte werk”

Gemeenten maken vaak gebruik van complexe systemen die verlangen van zorgverleners dat zij hun declaraties indienen in gecodeerde bestanden. De Vertaalbox van Blinqt converteert facturen, declaraties en berichten eenvoudig naar de gewenste bestanden, leesbaar voor die gemeenten. Toen Lisette ter Heerdt begon met het verlenen van haar diensten via de gemeenten, stuitte zij vrijwel direct op een probleem. Want hoe kon zij haar facturen indienen?

 

Lisette ter Heerdt Coaching en Advies werkt met en voor hoogbegaafden. Via de wijkteams van meerdere gemeenten komen cliënten bij Lisette terecht met hun hulpvraag. Wanneer de gemeente een begeleidingstraject goedkeurt, ontvangt Lisette een contract. Op basis van dit contract kan zij het afgesproken aantal uren declareren bij de gemeente. In gecodeerde bestanden weliswaar. Voor zzp’ers als Lisette is dat een lastig vraagstuk. Want hoe krijgen zij in hemelsnaam hun facturen op de juiste plek. Best belangrijk, want het gaat om de omzet.

 

Ook Lisette wist aanvankelijk niet hoe zij haar declaraties kon indienen. Gecodeerde bestanden had ze niet. En het antwoord “je moet een vertaalprogramma hebben” was niet echt bevredigend. Helemaal niet thuis in het gemeentelijk apparaat wist ze niet waar ze naar moest zoeken. Totdat iemand bij de gemeente opperde dat ze eens contact opnam met Blinqt. “Dat bleek de gouden greep. Blinqt kwam met de Vertaalbox. Een vertaalprogramma waarin ik mijn facturen, opgemaakt in Excel, eenvoudig kan converteren naar het gewenste bestandsformaat.”

 

Volgens Lisette werkt het heerlijk simpel. “Van Blinqt heb ik een template in Excel ontvangen. Daarin voer ik mijn uren en gemaakte kosten in. Dit Excel-document sleep ik vervolgens in een applicatie op mijn bureaublad, dat is de Vertaalbox. En deze genereert een juiste bestandsformaat. Dat maakt het facturatieproces een stuk eenvoudiger. En dat is prettig, want het is niet bepaald mijn hobby. En Blinqt is hierin echt mijn helpdesk. Zelfs op de meest knullige vragen is de bereidheid om te helpen enorm.” Het wil nog wel eens voorkomen dat Lisette een foutmelding krijgt in het bestand. “Blinqt weet dan snel de fout te identificeren, achteraf is dit vaak kinderlijk simpel. Maar ik kan me daar dan compleet op blindstaren en zij zien het in een flits! Dat werkt toch enorm prettig?”

 

Benieuwd naar wat de Vertaalbox voor u kan betekenen?